Sunnuntailounas vakuumipakattuna pakastimessa ei ehkä kuulosta kovinkaan gourmet-ajatukselta, mutta kyllä näin onnistuu erittäin kelvon lounaan saamaan aikaiseksi. Ok, kaikki lautasella ei ole pakkasesta - salaatti on tuoretta, salaatinkastike on tuoretta ja punaviinikastike on suoraan kattilasta. Punaviinikastikkeenkin olisi varmasti voinut vakumoida ja pakastaa hyvin lopputuloksin. Kuvassa on sous vide -juurekset, jotka kypsensin 85C -asteessa, jäähdytin jääsohjosossa ja pakastin, naudan marmoriulkofilettä, jonka kypsensin vakuumissa 55C -asteessa timjamin, voin ja mustapippurin kera, viilensin jääsohjossa ja pakastin.
Tänään sitten nostin pakasteesta kaksi vakuumipussia, laitoin ne 55C -asteeseen sous vide -vesihauteeseen (matalamman lämpötilan mukaan mennään) ja annoin niiden olla siellä reilun tunnin. Tuon tunnin aikana tein punaviinisoosin ja salaatin. Lihan vielä paistoin timjamilla maustetussa höyryävässä öljytilkassa paahteisen pinnan aikaansaamiseksi. Liha, sekä juurekset olivat erittäin hyviä ja mehukkaita. Juureksiin pakastaminen oli ehkä enemmän vaikuttanut, niiden rakenne ei enää ollut täysin optimaalinen, mutta varmasti keitettyjä parempi. Liha sen sijaan oli edelleen ensiluokkaisen mureaa ja mehukasta. Olisin onnellinen, jos saisin ravintolasta joka kerta yhtä hyvää lihaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti