sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Punaviinissä haudutettu päärynä 75C

Päärynät ja muut raaka-aineet vakuumissa.
Päärynöitä punaviinissä haudutettuna olen tehnyt nyt sous videssä muutamaan otteeseen. Ensimmäisellä kerralla tein ne 75C -asteen lämmössä ja niistä tuli miellyttävät. Toisella kerralla tein ne 83C -asteessa, kuten useimmat vihannekset ja hedelmät yleensä. 83 -asteessa niistä tuli enemmän hyytelömäistä. Makuasia lienee kummasta pitää, mutta itse ehkä pidin sitten enemmän näistä 75-asteessa kypsytetyistä, kun päädyin tekemään niitä tällä kertaa.

Resepti on simppeli: 4 päärynää, 1 vaniljatanko, 4 ruokalusikallista sokeria ja 2,5 dl punaviiniä. Kuori päärynät ja raaputa vanilja vaniljatangosta ja pistä raaka-aineet vakuumipussiin ja sulje. Sen jälkeen 3h 75C -asteen vesihauteessa.





Lopputuloksena on päärynä, joka on kypsyydeltään läpikotaisin samanlainen. Se ei siis ole pinnalta ylikypsynyttä muusia ja aivan sisältä raakaa kuten se helposti uunissa valmistaen olisi. Päärynän rakenne menee höllyväksi hyytelöksi. Ei tosin 75C asteessa yhtä paljon kuin 83C -asteessa. Ihan hyvää ja helppoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti