tiistai 18. joulukuuta 2012

Melkein vuosi edellisestä päivityksestä

Sattumalta tulin katselemaan blogissa kävijöiden määrää, ja täällähän käy edelleen yli 600 kävijää kuukaudessa. Eri firmojen markkinointimateriaaleja seuraillessa tuntuukin kyllä siltä, että vakuumikoneet ja jossain määrin myös sirkulaattorit ovat tulleet tämän vuoden aikana enemmän framille. Painekattiloitakin näkyy marketeissa.

Pitäisikö sitä yrittää ryhdistäytyä taas kirjoittelemaan tänne jotain sisältöä? Epäonnistumisia ja onnistumisia? Vähän on ollut motivaatio hukassa, sillä yksinäiseltä puuhalta tämä blogikirjoittelu tuntui. Yli 500 kävijää kuussa ja koko blogi on saanut 12 kommenttia. 

6 kommenttia:

 1. Kokkailublogeja saattaa yhdistää sellainen ominaisuus, että ihmiset yksinomaan katsastavat sieltä reseptin tai jonkin tietyn kokkaustavan, mutta eivät katso kommentoinnillaan saavan mitään "lisäarvoa". Vaikka eivät reseptitkään mitään jumalan totuuksia ole, joten niistä voisi hyvinkin keskustella. Omalta kohdaltani olen huomannut sellaisen toimintatavan, että saatan ensin katsella keittokirjoja tarkkaankin ideoiden toivossa, ja kun olen idean saanut, haen netistä erilaisia versioita kirjan reseptistä. Äärimmäisen harvoin tulee pelkästään yhden, kirjasta löytyneen reseptin mukaan tehtyä ruokaa.

  Mutta nyt kun kerran avasin sanaisen arkkuni, niin kysynpä mieltäni askarruttavaa juttua: Eikö sinulle ole tullut mitään tunnontuskia sous vide -laitteen vaatimasta vesimäärästä? Itse ostin silloin sen pienemmän version laitteesta (Sous vide supreme demi) ja sekin on todella iso tällaiselle kahden hengen taloudelle. Pärjäisin varmaan puolta pienemmällä, eikä veden "tuhlaaminen" silloin häiritsisi niin paljon. Vai käytätkö samaa vettä useampaan kypsennykseen? Olen yrittänyt löytyy tähän liittyviä keskusteluja netistä, mutta tunnun olevan yksin ajatusteni kanssa.

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia kommentista! Ei ole kyllä tuo vedenkäyttö oikeastaan tunnontuskia aiheuttanut.. meneehän tuota vettä varmaan aika reilusti suihkussa tai vessassa käydessäkin joten en ole ajatellut veden kulutusta. Joskus kyllä olen miettinyt sähkönkulutusta. Siinä suhteessa taas painekattila tuo hyvää mieltä, koska se kypsyttää ruoat huomattavasti nopeammin ja pienemmällä energiamäärällä kun esim uunissa tai liedellä keittämällä.

  VastaaPoista
 3. Ihan totta, että suihkussa ja vessassakin kuluu vettä, mutta tämä on ikään kuin ihan uusi kulu niiden LISÄKSI. Täytyy sanoa, että painekattilasta olen itsekin saanut todennäköisesti enemmän iloa kuin tästä vesihauteesta. En ole vielä oikein oppinut käyttämään sous videa mihinkään muuhun kuin lihaan.

  VastaaPoista
 4. Kyllä niitä kommentteja tulee turhan vähän; enemmän itse kommentoin toisten blogeja. Jos kävijämääriä ei voisi seurata, voisi kuvitella, ettei kukaan käy :).
  Miksi myyt sirkulaattorin? Paljonko laite ottaa kerralla vettä, ja onko tuossa siis myös allas mukana?
  Olen parasta-aikaa vapaapäivinä ravintolassa harjoittelemassa, jossa on useampi sirkulaattori ja jatkuvassa käytössä kaikkeen mahdolliseen. 36 h naudan poski tuntuu kotioloissa "köyhän miehen" sous videelläkin hiukan tyyriiltä, tosin lihahan on halpaa.

  VastaaPoista
 5. Minulla on sous vide supreme. Tuo sirkulaattori on vähän niin kuin perämoottori: se kiinnitetään mihin tahansa astiaan. Sen voi laittaa vaikka tiskialtaaseen. Veden määrällä ei sikäli ole väliä, kunhan se on riittävän syvä. Itse käytän sitä 10 litran kattilassa melkein aina. En siis ole myymässä sitä astian kanssa. Ikeasta saa kohtuu edullisesti 10 litran kattilan ja pesuallas löytyy joka kodista. Ihan normaalin muoviämpärin kanssakin olen sitä kyllä käyttänyt.

  VastaaPoista
 6. Paljon mielenkiintoisia kokeiluja! Itse hommasin Sousvide Supremen tässä taannoin ja tulee varmaan muutamaa noista ohjeistasi kokeiltua!

  VastaaPoista