sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Naudan bbq ribsit

Mökki sous vide.
Grillikausi on alkamassa ja mikäs sen mukavampaa! Sous vide -tekniikkaa voi yhdistää perinteisellä pallogrillilläkin grillaamiseen helposti. Esimerkiksi lihat voi hyvin esikypsentää vesihauteessa, ja sitten grillata niihin maukkaan, aromikkaan pinnan pallogrillissä.

Lähikaupassa pisti silmään ensimmäistä kertaa naudan BBQ ribsit. Valitettavasti nämä olivat marinoituja, mutta koska tätä olen halunnut kokeilla, niin pakkohan ne oli ottaa marinaadista huolimatta. Kilohinta oli reilun 10 euroa. Se oli kohtuullisen kallis kilohinta ottaen huomioon, että marinaadista ja luistakin piti maksaa.

Pistin ribsit marinaadeineen vakuumiin ja 55,5C -vesihauteeseen lähes kolmeksi vuorokaudeksi. Lämpötila ja kypsennysaika oli vähän hakusessa, mutta erilaisten googletusten päätteeksi päädyin tuohon lämpöön ja aikaan.

Vesihauteen jälkeen jäähdytin lihat nopeasti jäävedessä ja pistin jääkaappiin. Mökillä grillin lämmettyä pistin lihat vesivatiin, johon laitoin lämmintä vettä. Kuvassa näkyykin lämpömittari vasemmalla. Vesi on reilut 40 astetta. Tämän tarkoitus ei ole enää kypsyttää lihaa, vaan saada se vain kauttaaltaan lämpimäksi niin, että grillissä ei tarvitse ottaa kuin rapea pinta huolehtimatta sisälämpötilasta.

Ribsit pallogrillissä.
Ribseihin otin kuumassa grillissä pintaa käännellen niitä muutaman kerran.

Tämän jälkeen vain lihat leikkuulaudalle ja ihmettelemään mitä sain aikaiseksi.


Lihojen kaveriksi tehtiin vihreää salaattia avokaadolla, sekä grillattuja kasviksia. Liha oli pehmeää ja mehukasta, sekä rasvaista. Kamala määrä lihasta meni hukkaan, sillä iso osa lihaköntistä on luuta. Ihan ok se oli, mutta en tule sitä ainakaan tuohon hintaan enää ostamaan. Syötävälle lihalle jää kilohintaa aivan hirveästi. Äsken lähti possun grilli ribsit vesihauteeseen. Katsotaan sitten mitä niistä syntyy. Nekin melko kalliita, saman hintaista kuin possun sisäfile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti