perjantai 11. helmikuuta 2011

24h naudan sisäpaisti

Jälleen pikapäivitys. Ostin lähikaupasta tarjouksessa ollutta naudan sisäpaistia (9,90e/kg) ja pistin sen eilen illlalla sous vide -vesihauteeseen. Alkuperäinen tarkoitus oli pitää sitä siellä sunnuntaiaamuun, jotta siitä tulisi oikein mureaa. Tänään sitten tutkiskelin lisää asioita, ja jostain syystä ajattelin että kyllä 24h riittää.

Ei se ihan niin tainnut olla kuitenkaan. Vaikka lihaa mainostettiin takuumureaksi (eikö niitä kaikkia mainosteta) oli se kuitenkin 24 tunnin 55-asteen kypsytyksen jälkeen vielä vähän sitkeää. Kyllä tuollainen kilon palanen olisi vaatinut varmaankin sen 48 - 72 tuntia, että se oli oikein pehmentynyt.

Lihan kaveriksi tein punaviinikastikkeen 13.1.2011 hesarin ohjeen mukaan, ja ihan lopuksi kaadoin nesteet vakuumipussista punaviinikastikkeen joukkoon. Tämä teki sen, että kastike ei enää ollut kiiltävää ja oli muutenkin vähän sellaista että aines irtoutui nesteestä. Joka tapaus, kastikkeesta tuli maukkain punaviinikastike, jonka minä olen valmistanut. Liekö sitten eri resepti, vai lihasnesteet vakuumipussista. Voipa kuitenkin olla, etten ihan heti ole uudestaan naudan sisäpaistia kokeilemassa. Ja seuraavan kerran kun kokeilen, niin se saa olla yli 50h 55 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti