perjantai 18. helmikuuta 2011

Broilerin koipireidet sous vide

Pikapäivitys: kokeilin kanan koipireisiä tällä kertaa sous vide -vesihauteessa. Douglas Baldwinin ohjeiden mukaan asetin vesihauteen lämmön 70C -asteeseen ja pidin koipireisiä siellä n. 10h (tämä on enemmän kuin ohjeessa, mutta se ei vesihauteessa niin haittaa). Aamulla töihin lähtiessäni siis molskautin vakumoidut koipireidet vesihauteeseen, ja iltapäivällä kotiin tultuani keittelin riisiä ja currykastiketta kaveriksi.

Seurasin koipireisin kypsytyksessä täysin Baldwinin ohjeita (mitä nyt kypsytysaikaan tuli 2h lisää), ja nostin ne vesihauteesta 15 minuutiksi lepäämään huoneenlämpöön, jonka jälkeen ruskistelin ne pannulla yksitellen. Vakumointivaiheessa suolasin ja pippuroin reidet hyvin, ja heitin jokaiselle reidelle 15 grammaa suolatonta voita samaan vakuumipussiin.

Miten onnistui: reidet olivat mehukkaita ja niin pehmeitä että pussista nostaessa liha tahtoi hajota käsiin. Ihan hyviä näistä tuli - ainakin parempia mitä olen uunilla saanut aikaiseksi. Uunissa valmistettuna minulla näistä on aina tullut vähän limaisen oloisia. Seuraavan kerran aion kuitenkin koettaa Douglas Baldwinin pikaohjetta: 4 tuntia ja 80 astetta ja sen jälkeen ottaa niihin pinnan erittäin kuumassa uunissa. Pinta olisi voinut olla rapeampi, ja koska koipireiden liha on niin rasvaista, luulen että korkeampi lämpökään ei ole yhtään haitaksi. Ihan hyvä arkiruoka tämä oli kuitenkin, kun saattoi laittaa lihat aamulla töihin lähtiessä kypsymään, eikä kotiin tultua tarvinnut kuin ruskistaa lihat ja tehdä lisäkkeet. Lopputuloksesta en nyt jaksanut ottaa kuvia - se näytti kypsältä broilerin koipireideltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti