sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Omenamousse

Ostin Biozoonin Texturepro -sarjan, jonka mukana tuli myös näppärä kirja "Molecular Basics" jossa neuvotaan kyseisen setin tuotteita käyttämään lukuisin reseptein. Aloitin helpoimmasta päästä ja tein omenamoussea. Raaka-aineet: 350 ml omenamehua, 1 tasamitallinen Guarzoonia, 2 tasamitallista Xanthazoonia.

Tuo on täyden setin omistamattomalle ärsyttävä puoli tuossa kirjassa, että mitat ilmoitetaan mittalusikallisina, joka ilmeisesti toimitetaan vain täyden Texturepro -sarjan mukana. Mittasin nuo kuitenkin vaa'allani, ja Guarzoonia tuli 1,3g ja Xanthazoonia n. 2.0g. Sekotin jauheet omenamehuun sauvasekoittimella, laitoin seoksen puolen litran gourmet-sifoniin ja pistin yhden patruunallisen ilokaasua säiliöön. Tämän jälkeen kokeilin pursottaa moussea lautaselle. Hienon näköistä siitä tulikin, mutta sen rakenne ei ollut ehkä sitä mitä ohjeessa luvattiin. Ohjeessa sanottiin moussen olevan stabiili ja kermamainen. Omani ei ollut oikein kumpaakaan. Oikein hyvää kyllä, mutta moussena se ei pysynyt pitkään, vaan jo ehkä 10 minuutin kuluttua kuplat olivat hävinneet ja jäljellä oli sakeutettua omenamehua. Katsotaan tuleeko siitä stabiilimpaa kun olen antanut sen olla useamman tunnin sifonissa. Söin moussea vaniljajäätelön kanssa. Ei se ehkä paras kombo ollut. Kenties marjojen kanssa tuo olisi hyvä.
Palaan asiaan kunhan mousse on ollut sifonissa useamman tunnin.

EDIT: ja kyllähän se parin kolmen tunnin jälkeen oli huomattavasti stabiilimpaa. Moussea vai vaahtoako tämä sitten on.. en tiedä. Kuplathan ovat kooltaan melko isoja, eivätkä mitään mikrovaahtoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti