lauantai 26. maaliskuuta 2011

50C sous vide -lohi ja paahdettu pekoni

Lohet paketissa
Lidlissä pisti silmään pakastealtaan lohifileet, jotka oli pakattu vakuumiin 125g annospakkauksiin. Koti-sous videttäjän kannalta tämä oli siitä hyvä juttu, että säästää muutaman kalliin vakuumipussin hinnan, kun kypsentää kalat suoraan kaupan vakuumissa. Tänään päätin kypsentää kaksi filettä kaupan vakuumissaan 50C -asteessa ja katsoa mitä tulee. Nostin kalat suoraan pakkasesta 50C -asteiseen vesikylpyyn ja pidin niitä siellä 3,5h.

Aiemmilta kerroilta on tullut jo selväksi, että lohi on niin pehmeää, että se vaatisi kaverikseen jotain vähän rapsakampaa, jotta suutuntuma olisi mielenkiintoisempi. Kokeilin paahtaa 250C -uunissa kaveriksi pari siivua pekonia. Sen lisäksi paistoin pannulla kesäkurpitsaa ja paprikaa, jotka maustoin balsamico viinietikalla, pippurilla sekä suolalla.
Lohifileitä paistoin myös pannulla hetken nahkapuolelta. Happamuudensäätöaineena käytin laadukasta punaviinietikkaa, ja maustoin vielä suolalla ja pippurilla.

Lautaselle pistin vielä lusikallisen sinappia, joka on tullut todettua hyväksi kaveriksi lohelle. Pekoni toi tosiaan kaivattua rapeutta suutuntumaan. Pekoni tosin pääsi pahasti yli, ja oli melkein mustaa. Lidlin lohet ovat selvästi kelpotavaraa. Monesti löytää halvempaakin lohta, mutta tämä oli kuitenkin hyvää ja siinä mielessä helppoa, että se oli valmiiksi annospalasiksi pakastettu ja vakuumiin pakattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti