lauantai 12. maaliskuuta 2011

Possun etuselkä 72h

CM:ssä oli possun etuselkä tarjouksessa 2,99€/kg ja pitihän sitä kokeilla saisiko hitaasti kypsyttämällä moisesta tarjouslihasta jotain hyvää aikaiseksi. Ostin kaksi n. kilon palasta ja pidin niitä ensin 10% suolaliemessä pari tuntia. Tämän jälkeen suolasin ja pippuroin lihanpalaset ja pistin ne vakuumipussiin pienen voinokareen kera ja vesihauteeseen 58C -asteeseen.

Kolmen vuorokauden kuluttua oli aika nostaa lihat vesihauteesta, ja katsoa mitä niistä tuli.

Liha oli niin mureaa että se hajosi palasiksi sormella painaen, ja sitä oli helppo syödä pelkällä haarukalla. Liha oli kuitenkin matalan lämmön ansiosta erittäin mehukasta. Kuvassa näkyvät sidekudokset olivat sulaneet hyytelöksi. Hyytelön suutuntumasta voi sitten olla montaa mieltä. Ei se yhtä miellyttävää ole kuin lihaskudos, mutta mukavampaa kuitenkin kuin sitkeä kalvo. Sianlihan makuista sikaa tästä tuli. Kaveriksi keittelin taas penne-pastaa jolle tein kastikkeen valkoviinietikasta, salottisipuleista ja vakuumipussin nesteestä. Siitäkin tuli ihan maittavaa.
Lihoille paistoin pinnan pannulla. Tällä kertaa en sivellyt lihoja siirapilla. Sianliha ei kestä yhtä kovaa kuumuutta näemmä kuin naudanliha. Jos sianlihan siis pistää pannulle, jossa on höyryävän kuumaa rasvaa, se palaa aika nopeasti. Sianliha siis vaatii hieman viileämmän pannun kuin nauta.
Toisen kilon palasen jäähdytin sohjovedessä ja pakastin tulevaisuutta varten. Se on osoittautunut erittäin toimivaksi sous videllä kypsennettäessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti