keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Baby back ribs sous vide

Pikainen päivitys baby back ribsien kypsentämisestä muovipussissa ja vesihauteessa. Ei kovin perinteinen suomalainen grilliherkku, mutta on ollut mukava huomata, että tätäkin alkaa saada suomalaisista marketeista.

Puolitin ribsipötkön kahteen osaan, laitoin vakuumipussiin ja savunmakuista bbq-kastiketta kaveriksi.


Sen jälkeen laitoin ribsit 70C-asteiseen vesihauteeseen 24 tunniksi. Olen possun kylkiä kypsentänyt 80 asteessa 12 tuntia, ja sillä ribseistä tulee erittäin ylikypsiä ja myös erittäin pehmeitä. Tällä kertaa päädyin alhaisempaan lämpötilaan ja pidempään kypsytysaikaan nähdäkseni tuleeko ribseistä mehukkaampia tällä metodilla. Olen myös nähnyt niinkin alhaisia lämpötiloja netissä kuin 57C mutta jostain syystä ribsit medium-kypsänä eivät tuntuneet kovin innostavalta ajatukselta.

Sen jälkeen kuumensin kaasugrillin kuumaksi ja kärventelin ribseihin pintaa grillissä. Tätä en tehnyt pannulla, sillä ribsien pyöreä muoto tekee siitä erittäin hankalan ruskistettavan pannulla.


Miten onnistui: ribsit pysyivät paremmin kasassa, kuin 80-asteessa kypsytetyt. Liha oli kuitenkin pehmeää ja se irtosi erittäin helposti luusta, mutta ei sentään pudonnut, kuten 80-asteessa kypsytetyt.

Kumpi on parempi? Aika vaikea päättää. Ehkä nämä 70-asteiset ovat parempia. Hyvä BBQ-kastike ja kastiketta myös lautaselle reilusti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti