tiistai 17. tammikuuta 2012

Sous Vide -sipuli

Ollaan käyty kaksi kertaa Olossa syömässä, ja kummallakin kertaa hämmästytti rakenteeltaan ja maultaan upean pehmeä sipuli, joka oli kuitenkin täysin kasassa eikä muusaantunut tai mustunut. Ajattelin kummallakin kerralla, että sen oli pakko olla vesihauteessa valmistettu, ja päätin vihdoin kokeilla itsekin sipulia sous vide -vesihauteessa, etenkin kun nyt kaupoissa tuntuu olevan hyviä, pieniä ja nuoria sipuleita.

Leikkasin kaksi pientä keltasipulia halki, kuorin ja laitoin vakuumipussiin. Pussiin laitoin suolaa ja neutraalia ruokaöljyä. Sen jälkeen laitoin sipulit 85C -asteiseen vesihauteeseen tunniksi.

Tämän jälkeen nostin sipulit pussista varovasti lastalla, ja heti huomasi, että ne olivat pehmeitä, joten varovainen sai olla, jottei tuhonnut kauniita sipuleita. Paistoin niihin erittäin kuumalla ja kuivalla pannulla hieman väriä ja tarjoilin sous vide -porkkanoiden ja sous vide -kanan kera.Sipuli oli kerrassaan upeaa, ja vastaavaa rakennetta ja makua on varmasti erittäin vaikea millään muulla kypsennystavalla saavuttaa. Porkkana ja kana ovat myös upeita sous videtettynä. Sipuli tulee varmasti säilymään sous vide -repertuaarissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti