maanantai 23. tammikuuta 2012

Vuosi täynnä

Hampurilaispihvin ruskistamista.
Tarkalleen ottaen viikon päästä tulee vuosi täyteen siitä, kun ensimmäisen tekstin Teknisiin Vaikeuksiin kirjoitin sous viden innoittamana.

Nyt aloitettuani uudestaan bloggauksen pienen tauon jälkeen olen miettinyt, että mitä minä tästä kirjoittamisesta saan. Ainakin blogin kirjoittaminen innostaa varmaankin kokeilemaan ja kokkaamaan useammin jotain uutta, kuin mitä ilman tätä kirjoittamista tulisi tehtyä.

Toistaiseksi blogin alkuperäisidea on lähinnä toteutunut sous vide -kokeilujen osalta. Hirveästi muuta ns. molekyylikokkausta ei blogiin ole päätynyt, vaikka satsin erilaisia jauheita ostinkin. En myöskään ole tehnyt teknisesti erityisen vaativia reseptejä tai aterioita tänne blogiin ihmeteltäväksi. Sekin on tässä pyörinyt mielessä. Kirjahyllystä löytyisi vaikka Thomas Kellerin Under Pressure, Fat Duck Cookbook ja Olon keittokirja ja näistä haasteita löytyisi vaikka loppuelämäksi. Kaikista on kyllä inspiraatiota ja ideoita tullut, mutta yhtäkään reseptiä en sellaisenaan ole toteuttanut.

Miten ihmiset tänne päätyvät? Suosituimpia aiheita ovat painekattila ja naudan rinta. Naudan rinta on selvästi yleisin hakusana, toisena tulee painekattila. Kolmas tila on lähes tasapeli kasslerpihvin, vakuumikoneen ja ravintola olon välillä.

Ilmeisesti pitäisi laittaa lisää painekattila-aiheisia tekstejä ja reseptejä, sillä aihe tuntuisi kiinnostavan. Ja eipä tuo ihme ole, että painekattila on sous videä suositumpi - tuskin vakuumikoneita ja termostaattikontrolloituja vesihauteita löytyy Suomesta kovin monesta kodista. Mielessä onkin pyörinyt tehdä testi ylikypsästä lihasta. Onko siitä oikeasti jotain hyötyä tehdä vaikka kassler sous videllä ylikypsäksi 12-24 tunnissa verrattuna siihen, että tekisin sen painekattilassa n. 45 minuutissa. Tämäkin on tämän kevään työlistalla: Sous vide vs painekattila vs normaali keittäminen tai kypsentäminen.

Blogin kirjoittaminen siis jatkuu toisellekin vuodelle. Olen yrittänyt keksiä tälle kirjoittamiselle tavoitetta tai jotain minkä takia tätä bloggaamista pitäisi jatkaa, ja sitä myötä kehittää enemmän motivaatiota tähän kirjoitteluun. En ole vielä erityisemmin myöskään tähän blogin valokuvapuoleen jaksanut panostaa laadullisesti. Valokuvien tason nostaminen voisi ainakin olla yksi tavoite, joka tekisi tästä blogista hivenen tasokkaamman oloisen ja näköisen.

1 kommentti:

  1. Meillä taitaa olla blogissa kahdeksan painekattilaan liittyvää blogausta, kukaan ei hae - ei hae juuri kukaan sous videäkään :) Kaikki vain hakevat sitä pirun uunijuustoa :)
    Tero

    VastaaPoista