sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Teriyakimarinoitu ankanrinta ja nuudelisalaatti

Jatketaan aasiateemaa. Tällä kertaa pääraaka-aineena ankanrinta, joka on yksi sous-vide-suosikkejani. Ankan marinaadiksi on tehty teriyaki-tyylinen marinaadi.

Marinaadi:
8 rkl teriyaki-kastiketta
2 rkl japanilaista soijakastiketta
6 rkl seesamiöljyä
2 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 limen mehu ja kuori raastettuna

Kaikki aineet sekoitetaan keskenään. Laitoin osan marinadista vakuumipusseihin ankanrinnan kanssa.

Viiltelin myös rasvapuolelle ristikon, sillä ajattelin ensin paahtaa ankat pannulla. Ristikko rasvapuolella estää rintapalasta kipristymästä pannulla käristäessä.  Päätin kuitenkin paahtaa ankat uunissa täydellä teholla. Kypsensin ankkoja 3h 57C-asteessa. Sen jälkeen viilensin ne jäävedessä, leikkasin palasiksi ja pistin uunivuokaan ja uuniin 300 asteeseen. Valelin marinadia päälle. N. 10 minuutin kuluttua tilanne ei vaikuttanut hyvältä, ja päätin vielä polttopullolla paahtaa vähän pintaa. Pinnasta ei tullut yhtä rapea kuin olisin halunnut.

Salaatti:
125g munanuudeleita
150g pitkiä vihreitä papuja
tuoretta korianteria
puolikas banaanishalotti pieneksi silputtuna
4 kevätsipulia


Ruokajuomana oli rieslingiä. Luulen kuitenkin, että paras yhdistelmä olisi ollut laadukas lager-olut. Makumaailma oli jees, mutta ankat olisivat saaneet olla enemmän paahtuneita. Pannu olisi todennäköisesti ollut parempi vaihtoehto. Kammiovakuumilla pakkaaminen varmasti marinoi lihat tehokkaasti, mutta en ole varma tekikö sous vide tällä kertaa isoa eroa, etenkin kun lihat olivat uunissa kuumassa pidemmän aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti