lauantai 14. tammikuuta 2012

Thaityylinen lohimedaljonki sous vide

Olen tehnyt lohta melkein viikottain sous vide -tekniikalla, ja tässä tämänviikkoinen versio. Makumaailmassa on pyritty jonnekin Thaimaan suuntaan.

Marinadi:
50g inkivääriä
ruokalusikallinen ruokosokeria
2 rkl makeaa chilikastiketta
2 rkl ruokaöljyä
1 tl kalakastiketta
1 limen mehu
1 limen kuori raastettuna

Sekoita ainekset ja poraa sauvasekoittimella tasaiseksi. Laita 2 lohimedaljonkia omiin vakuumipusseihin ja kaada marinadi pusseihin. Vakumoi täydellä teholla. Kypsennä 50C-asteessa 20 minuutia.



Tämän jälkeen paistoin medaljongit erittäin kuumalla paistinpannulla, että pintaan tulee aromikas paahteinen pinta. Lohi on erittäin haurasta 50 asteessa kypsyttämisen jälkeen, joten medaljonkien siirtäminen paistinpannulle onkin erittäin haastavaa ilman, että koko kalapala menee useampaan osaan. Isokokoinen litteä lasta helpottaa hommaa.


Tarjosin kalan nuudelien ja paprika+porkkanasuikaleiden kera. Paistoin porkkana-paprikaseosta kuumalla pannulla, mutta en ole ihan varma olisiko sekään ollut tarpeen. Lohen päälle ripottelin vielä hienonnettua punaista chiliä ja kevätsipulia.


Ripottelin päälle vielä sormisuolaa, sillä ruoka jäi vähän turhan suolattomaksi.

Sekä marinaadiin että koristeeksi olisin vielä laittanut tuoretta korianteria, mutta se oli loppu lähikaupastani. Korianteri on ollut vähissä kaupoista viime aikoina.

Muutenkin makua olisi voinut olla vähän enemmän. Mehukas ja hyvänmakuinen ateria kuitenkin. Makumaailmaa pitäisi kuitenkin saada intensiivisemmäksi.

Ruokajuomana oli hyväksi havaittua aasialaisen ruoan kumppania Torresin Vina Esmeraldaa. Viini on hedelmäinen ja sopivan hapokas hivenen tulisille ruoille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti